Stichting Steun Luangwa-Vallei

De Nederlandse Stichting Steun Luangwa-Vallei zet zich in om de levensomstandigheden van de mensen in de vallei te verbeteren. Zij zet zich in voor een aantal doelen – of beter gezegd ‘processen’- die in principe onlosmakelik met elkaar verbonden zijn. Wat wil de Stichting bereiken:
 
Educatie
Kennis is macht. Er wordt naar gestreefd om onderwijs ter beschikking te stellen voor zoveel mogelijk kinderen. Kinderen moeten daardoor uitzicht krijgen op een betere toekomst.  Een plan om ‘eigen’ onderwijzers op te leiden, is daar onlosmakelijk mee verbonden. Tegelijk zal een aantal jongeren met een middelbare en hogere beroepsopleiding starten om op termijn het eigen kader aan te vullen.
 
Economische ontwikkeling
De bevolking is op dit moment zeer afhankelijk van derden. De Stichting streeft ernaar om via een coöperatieve structuur de landbouw meer prikkels te geven zodat voorraden aangelegd kunnen worden en handel kan ontstaan waarmee geld/koopkracht gegenereerd kan worden. Ook zal aandacht gegeven worden aan de verbouw van nieuwe gevariëerde gewassen (naast maïs, ook rijst, pinda’s en bonen).
 
Gezondheid
Een betere gezondheid begint bij voeding. De stichting streeft ernaar om via het landbouwprogramma meer en meer gevarieerdere voeding voor iedereen beschikbaar te krijgen.
 
Bereikbaarheid
De enige weg die er is, moet zodanig verbeterd worden dat de bereikbaarheid van en naar Lumimba (de belangrijkste plaats in de vallei) het gehele jaar door gegarandeerd is. Dit is een absolute randvoorwaarde om de economische ontwikkeling op gang te helpen.
 
Om deze doelen te realiseren gebeurt er reeds veel, maar moet er de komende jaren ook nog heel veel gebeuren. Hierover later meer.  
Advertenties

Over missisicompound

De stichting Support Missisi Compound Lusaka heeft als doel het verbeteren van de leefomstandigheden in de Missisi Compound in de hoofdstad Lusaka Zambia.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s